Lahko bi rekel, da sem imel pri uporabi FDM 3d printerja dostikrat srečo z malimi zapleti. Prusa i3 MK3 ima iscer nekatere fine lastnosti, predvsem zaznavo napak med printanjem. Kljub uporabi se mi je prvič zgodilo, da se mi je filament dvakrat ovil okoli njegovega originalnega nosilca. V načrtu imam nosilec zamenjati, da bo na vrhu ohišja, ki ga trenutno sestavljam.

Kolikor se mi dozdeva je sreča v tem, da se mi to do zdaj še ni zgodilo, v tem, da so bili printi postavljeni na ploščo skoraj vsi dokaj centralno, ali pa po daljši stranici na x osi. Tokrat je bil print tak, da je bila njegova stranica postavljena diagonalno, kar bi lahko vplivalo na to, ko se je glava premaknila na drugi konec in začela printati novo plast, da je potegnila filament, ki se je potem snel in ovil okoli nosilca.

Ker se mi je mudilo, nisem mogel najprej sprintati vodila za filament, zato sem vzel sponko za lepljenje, ji snel izolacijo in prerezal stranico, da sem lahko vpel filament.

Filament je lepo tekel, ni se snel in tak amli hack sem uporabil še dokler nisem naprintal vodila, ki ga je oblikoval inžinir in oblikovalec Joakim aka Area51 iz Danske Njegovo vodilo lahko med drugim najdete na strani https://www.thingiverse.com/thing:1940114