O PROJEKTU: ULICA JE MOJ ATELJE  Koncept umetniškega projekta se ukvarja s tem, kaj vse je potrebno pripraviti, da se lotimo novega projekta, od ideje do materiala, orodij, zaščite tal. Kako poteka moj delovni proces kiparke, ki dela z glino, kako se ta proces lahko prenese na ulico in s tem ulica postane moj delovni prostor. Saj so že ulice same kreativni prostori, koder se srečujejo razni ljudje, se rojevajo nove ideje. Obiskovalci bodo lahko del kreativnega procesa.

atelje Polone Demšar

fotografija: Polona Demšar

G-zin: Kako si zadovoljna s projektom umetnost na ulici pri katerem si sodelovala s svojim projektom Ulica je moj atelje?

Polona Demšar: Projekt je dobra ideja, ki se lahko prime, če bi to izvajali vsak vikend, recimo ob bolšjaku

polona demsar

G-zin:  Kako si uspela spremeniti ulico v atelje?

Polona Demšar: Na ulico sem si prinesla material, svoje izdelke in orodje iz ateljeja, da sem lahko ustvarjala

G-zin:  Kakšna je razlika med ustvarjanjem v lastnem intimnem prostoru ter v performansu?

Polona Demšar: V performansu sem poskušala ustvarjati nemoteno kot v ateljeju, dokler te zainteresirani mimoidoči gledalec ne zmoti. Razlika je seveda očitna: v ateljeju je mir in duša umetnika, na ulici se med delom postaviš na ogled, na pogovor.

polona demšar

G-zin:  Kakšen je bil odziv občinstva?

Polona Demšar: Odziv občinstva je bil zaradi slabega vremena nekoliko manjši, predvsem so bili zainteresirani mladi obiskovalci.

O AVTORICI: Polona Demšar se je rodila leta 1979 v Ljubljani. Študirala je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2003 diplomirala pri prof. Luju Vodopivcu in dr. Levu Kreftu, nadaljevala pa je z magistrskim študijem unikatnega oblikovanja stekla pri mentorici Tanji Pak. Je predsednica DLUL, članica društva Visart ter Sekcije za keramiko na ZDSLU. Živi in dela na Sv. Trojici in v Ljubljani.

Projekt Umetnost na ulici organizira Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) v sodelovanju s Sekcijo kiparjev in umetnikov, ki delujejo v javnem prostoru (ZDSLU). Projekt je podprl Zavod za turizem Ljubljana.

http://www.polonademsar.si/